Mobile friendly sites bevoordeeld in zoekresultaten

Het zoeken via Google op je mobiel gaat veranderen. Google gaat mobiele zoekresultaten anders rangschikken. Als je Google bezoekt vanaf je mobiele toestel zullen websites die ‘mobile-friendly’ zijn hoger gerangschikt staan. Deze aanpassing in Google gaat vanaf 21 april in. Geoptimaliseerde websites zullen vanaf dan flink bevoordeeld worden in de zoekresultaten van Google. Dat kondigde Google via een blogpost aan.

Hogere Ranking

Binnenkort gaat Google analyseren of je site daadwerkelijk mobile friendly is. Is dat niet het geval, dan zal jouw website lager geranked worden in Google’s zoekresultaten. Google zelf spreekt over een ‘grote verandering’ in de rangschikking van websites.

App Content in Zoekresultaten

Google gaat ook app content weergeven in zoekresultaten. Wanneer gebruikers ingelogd zijn in Google én een bepaalde app geïnstalleerd hebben, zullen ze ook in een app kunnen zoeken. Content van apps wordt hierdoor voor het eerst geïndexeerd in Google. Deze aanpassingen zouden vanaf vandaag zichtbaar moeten zijn in Google Search.

Is uw website geschikt voor mobiel?

Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon of tablet om te internetten, het is daarom van belang om te worden gevonden. Is je SEO niet goed staat je al 1-0 achter op je concurrenten. Je website vrijblijvend laten testen door ons en om advies vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wil je alvast meer weten test je website dan met de ‘Mobielvriendelijke test’ van Google.

 

bron: Google Webmaster Central