Responsive webdesign, wat is het eigenlijk?

Tegenwoordig kan uw website met vele nieuwe apparaten bezocht worden. Denk hierbij aan de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. En daarom is een standaard schermgrootte onhandig en niet meer van deze tijd. Responsive webdesign is de oplossing om een website meerdere gezichten te geven.

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign zorgt ervoor dat de lay-out en functionaliteiten van uw website zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte van de bezoeker.

Waarom kiezen voor responsive webdesign

Wij geven u vijf redenen waarom responsive design belangrijk is voor u en uw website.

  • Te groot aanbod aan apparatuur: Een aparte mobiele website heeft tegenwoordig geen voordeel meer. Het aanbod van tablets en smartphones neemt met de dag toe en daarmee ook de verschillende schermgroottes en resoluties. Een responsive website helpt dit probleem te voorkomen
  • Uw volledige website toegankelijk voor iedereen: Wanneer u een responsive website heeft dan hoeft u niks te schrappen om uw website sneller te maken, u kunt gewoon de informatie tonen die u ook op de desktop versie toont.
  • Mobiel Googlen: Zoekt u met uw smartphone via Google, dan komt de bezoeker automatisch op de mobiele versie van uw website terecht. Bij een aparte mobiele versie kan het dus zijn dat de bezoeker niet alle informatie krijgt te zien die verwacht wordt. Een website met responsive design, levert betere zoekresultaten.
  • Één URL voor alle apparaten: Heeft u een responsive website dan heeft u één url en hoeft u dus niet een aparte url in te vullen als u bijvoorbeeld een gedeelde link wilt bekijken op uw telefoon. Maakt u gebruik van een aparte mobiele website dan heeft u ook verschillende urls, bijvoorbeeld website.nl en m.website.nl.
  • De content staat centraal: Met responsive webdesign hoeft u geen keuze te maken welke informatie u wilt tonen en voor welke versie van uw site. De content die u heeft toegevoegd op uw website wordt op elke versie goed getoond. Dus u hoeft ook geen dubbel werk te doen om content toe te voegen, dit maakt het dus makkelijk en overzichtelijk.

Bekijk onze website op uw smartphone en tablet en zie het verschil, ook als u het scherm kantelt.

Meer weten over responsive webdesign?

Mocht u interesse of meer informatie nodig hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.