Waarom de lengte van SEO-teksten er niet toe doet

Eén van de meest effectieve manieren om een website hogere rankings te bezorgen, is door middel van SEO-teksten. SEO staat voor search engine optimization, wat in goed Nederlands zoekmachineoptimalisatie betekent. Er zijn allerlei manieren om een site voor zoekmachines als Google te optimaliseren, maar de content op een site is uiteraard van doorslaggevend belang.

In het wereldje van de SEO-specialisten woedt er al een jarenlange discussie over het aantal woorden dat ideaal is voor een hogere ranking voor een zoekterm. De één zweert bij 200 woorden per pagina, terwijl de ander er minimaal 400 wil zien. Andere experts zien de content van een pagina het liefst meer dan 1000 woorden tellen. Eén van de redenen waarom er zoveel onenigheid over deze kwestie bestaat, is dat het maar net afhangt van het onderwerp van de pagina.

Kwaliteit belangrijker dan kwantiteit

Google besteedt meer aandacht aan het aantal links en shares dat een pagina krijgt dan het aantal woorden erop. Ook kijkt Google naar de tijd die een bezoeker op een pagina doorbrengt. Dat zijn betere indicatoren van kwaliteit dan de word count. Met andere woorden: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Dankzij de vele shares kon het ook gebeuren dat een artikel van slechts 50 woorden bijzonder goede rankings in de zoekmachines verwierf.

Wij bij Freshned focussen ons, zoals het hoort, op kwaliteit. Afhankelijk van het product of de dienst die u verkoopt, zorgen wij voor een tekst die duidelijk genoeg uitlegt wat een klant kan verwachten. Daarnaast voegen wij de magische triggers toe die voor leads zorgen en die van kijkers kopers maken. Want goed gevonden worden is één ding, maar de bezoekers in leads of sales omzetten is iets heel anders. De copywriter van Freshned verstaat die kunst.

SEO-teksten die converteren

Meer weten over webteksten die gevonden worden én converteren? Wij leggen u graag haarfijn uit hoe wij te werk gaan en wat er mogelijk is. Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een persoonlijke afspraak.