WordPress 3.8 is gearriveerd

Gisteren (12 december 2013) is WordPress 3.8 uitgekomen met een nieuw modern design dat door WordPress “the most beautiful update yet.” wordt genoemd. De update kan uitgevoerd worden via uw dashboard of door te downloaden via nl.WordPress.org.

Wat is er veranderd in de nieuwe WordPress?

De nieuwe functies zijn:

 • Modern uiterlijk: Het nieuwe dashboard van WordPress heeft een fris en overzichtelijk uiterlijk dat duidelijkheid en eenvoud uitstraalt.
 • Betere ondersteuning voor mobiele apparaten: Voor iOS en Android was er al een app voor WordPress, maar nu kunt u gewoon uw WordPress website via uw mobiele browser beheren.
 • Nieuwe typografie: Het Open Sans lettertype biedt een eenvoudig en strakke tekst die is geoptimaliseerd voor zowel desktop als mobiele browsers.
 • Verfijnd contrast: Het contrast is comfortabel, fijn om te lezen en het navigeren werkt goed.
 • High definition op hoge snelheid: WordPress is scherper dan ooit tevoren, dit komt door de nieuwe vector iconen die zich aanpassen aan de resolutie van het scherm, hierdoor zullen pagina’s aanzienlijk sneller laden.
  overview
 • Admin kleurenschema’s: WordPres bevat nu acht nieuwe admin kleurenschema’s, die bekeken en gewijzigd kunnen worden in uw profielpagina.
 • Thema beheer: Thema’s worden groter weergeven en u kunt sneller thema informatie bekijken. Ook kunt u makkelijker navigeren tussen de verschillende thema’s via de pijltjestoetsen.
 • Soepelere widget ervaring: Het widget scherm is strakker geworden. U kunt widgets makkelijk toevoegen door te slepen of erop te klikken en aan te geven onder welke widget-bar deze moet komen. Op tablets klikt u op een widget en geeft u aan waar u deze wilt toevoegen.
 • Twenty Fourteen thema: Het nieuwe standaard WordPress thema doet erg denken aan een ‘premium’ WordPress magazine theme. Het is responsive en geeft een mooi overzicht van de laatste blog- berichten in combinatie met de uitgelichte afbeeldingen van die berichten.
  themes

WordPress 3.9

Omdat WordPress sneller nieuwe versies wilt uitbrengen, verwachten wij WordPress 3.9 in februari 2014.

Update uw WordPress

Niet alleen voor het nieuwe uiterlijk of nieuwe functies moet u WordPress updaten maar ook voor de veiligheid. Maak eerst een backup en controleer de plugins die u gebruikt. De plugins moeten compatible zijn met de nieuwe WordPress om problemen te voorkomen.