Geld verdienen met je blog? Lees hier hoe!

Geld verdienen met een (WordPress) blog: het klinkt wellicht te mooi in de oren, maar niets is minder waar. Vandaag de dag speelt internet meer dan een belangrijke rol in ieders leven en dat betekent ook dat er steeds meer virtuele banen ontstaan en er online verdiend kan worden. Zo ook het bouwen, bijhouden en schrijven van websites en blogs maken het mogelijk op een gemakkelijke én leuke manier geld (bij) te verdienen. Lees hier alles over cashen met een blog!

Wie, wat, hoe, waar, waarom?

Om te beginnen is het belangrijk, of zelfs noodzakelijk, jezelf af te vragen wie jouw doelgroep betreft. Welke mensen zullen jouw teksten lezen, hoe oud zijn zij en waar verlangen zij naar? Man, vrouw, klein of groot? Daarnaast is het minstens zo belangrijk je af te vragen of je werkelijk een inkomen – of bijverdiensten – kunt werven met jouw website: zal deze gaan over iets wat mensen interesseert? Prijs jij iets aan waar mensen naar op zoek zijn en (hoe) onderscheid jij je van anderen, die wellicht hetzelfde aanbieden? Wanneer je zeker bent van je zaak, bepaal je hoe jij jouw publiek gaat lokken. Weet je wie, dan weet je vast ook hoe. Een flitsend verhaal of juist een zakelijke tekst, een aantrekkelijk stuk of een leuk artikel voor tussendoor: zolang jij jouw doelgroep aanspreekt, heb je lezers. En wanneer je lezers hebt… juist! Potentiële klanten!

First things first: Advertenties op jouw pagina

Om te beginnen met wellicht het gemakkelijkste, maar niet minder waardevol: advertenties. Advertenties zijn in bijna ieder geval gerelateerd aan de informatie/inhoud op jouw website, waardoor de kans groot is dat jouw lezers op banners en reclameteksten zullen klikken om zich te laten doorverwijzen naar een andere pagina. Wanneer jouw lezers op deze advertenties klikken, verdien jij geld. Zo makkelijk kan het zijn! Voor iedere klik ontvang jij een bedrag, wat kan variëren van een paar cent tot wel anderhalve euro. Het zal in het begin niet veel zijn, maar hé – het is een begin! Naast het plaatsen van advertenties is het ook mogelijk jouw virtuele ruimte te ‘verhuren’ aan derden. Denk aan bedrijven, organisaties of andere mensen die er baat bij hebben dat jouw bezoekers deze advertenties zien en de betreffende pagina’s bezoeken. In deze is het dus belangrijk een bedrijf te benaderen die gerelateerd is aan het onderwerp op jouw website, bovendien moet je wel wat publiek hebben want een goedbezochte website zal pas interessant zijn voor een dergelijk bedrijf.

SEO: word gevonden, word betaald

SEO heeft alles te maken met vindbaarheid. Is jouw pagina SEO geoptimaliseerd, dan ben jij sneller – of in het beste geval als eerste – vindbaar voor een zoekmachine als Google. En dat betekent meer bezoekers. En dat betekent meer verdiensten! Zorg dat jouw blog goed gevonden wordt en optimaliseer jouw content (tekst e.d.) op jouw website. Want hoe meer mensen jou kunnen vinden, hoe groter de kans is op een leuke bijverdienst.

Grote investering, groot plezier

Verdienen met een blog: het kost een beetje, maar kan – op langer termijn – een hoop opleveren. Het is even investeren, want alle begin is moeilijk en verdiensten werven via jouw website vergt de nodige tijd, leermomenten en daaruit opgebouwde kennis. Wanneer jij zowel tijd als euro’s in jouw pagina steekt, zul je zien dat je dit uiteindelijk in veelvoud terug zal ontvangen. Wanneer het balletje gaat rollen en jij virtueel ‘cashen’ in de vingers hebt, zul je zien dat slapend rijk worden wellicht niet geheel een mythe hoeft te zijn.