Mee gaan met de tijd

Elk jaar rond deze tijd vraagt u zich af, wat worden de nieuwe online trends voor het volgende jaar? En kan mijn bedrijf wel mee met deze nieuwe online trends?

Natuurlijk, ieder bedrijf kan mee met de nieuwe trends alleen voor sommige bedrijven moet er meer gaan veranderen dan voor andere bedrijven. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken wat u wilt bereiken en hoe u het wilt bereiken.

Wat zijn de online trends van 2014?

Nu wilt u natuurlijk weten wat de trends op het internet voor 2014 zijn om uw bedrijf goed voor te breiden op het komende jaar. Hieronder geven wij een aantal online trends die belangrijk gaan worden in 2014.

1. Mobiel: De mobiele markt blijft groeien en gemiddeld hebben mensen tussen de 3 – 4 mobiele apparaten. Dit betekent dus dat men steeds vaker de mobiele telefoon of tablet pakt om een website te bezoeken. Responsive design (mobiel design) zal hierdoor nog belangrijker gaan worden.

2. Mobile SEO: Waar SEO al belangrijk is op een gewone desktop website is dit nu ook belangrijk op de mobiele versie van een website. Een aantal belangrijk kenmerken zijn; goed leesbare content, makkelijk deelbare content, mobiel doorzoekbaar en natuurlijk moet het snel geladen worden.

3. Flat design: Moderne sites zien er tegenwoordig plat uit, dus geen schaduw of rare vormen. Heldere en frisse kleuren worden er gebruikt en grote foto’s die samen een ‘wow’-effect geven aan de website.

4. Content: Waar content altijd al belangrijk is geweest wordt het elk jaar steeds belangrijker. Zoekmachines zoals Google worden steeds slimmer. Maar niet alleen de zoekmachine is belangrijk maar natuurlijk ook de klant want die wilt u juist bereiken. Het verhaal dat u wilt vertellen moet geen hak-op-de-tak-verhaal met veel los zand zijn. De content moet makkelijk opgenomen worden en het gedrag van de klant volgen.

5. Video: Was het in 2013 al een trend in 2014 zal de video trend alleen maar toenemen. Mensen houden van visuele content en zijn daarmee dus makkelijk te bereiken. Youtube heeft elke maand meer dan 1 miljard unieke bezoekers en er wordt elke maand meer dan 6 miljard uur aan video bekeken op Youtube. Naast de populaire videosites Youtube en Vimeo zijn er in 2013 ook populaire videodiensten als Vine en Instagram-video bijgekomen.

Raak niet achter

Zorg dat u mee gaat met de tijd en raak niet achter op uw concurrentie. Het is beter om uw concurrentie voor te blijven dan te moeten inhalen. Uw website is tegenwoordig uw core business en u wilt natuurlijk groeien.