7 tips om met videomarketing uw concurrentie te vermorzelen

U wilt uw concurrenten te slim af zijn, maar u weet niet hoe? Er is een truc die nog maar weinig bedrijven gebruiken: het inzetten van video’s. Voor de één is het eng, de ander denkt niet veel leuks te kunnen bieden en weer een ander is er nog nooit op gekomen. Bedrijven die zich wél over deze (vaak denkbeeldige) obstakels heen hijsen, melden dankzij videomarketing een explosieve groei van hun klandizie.

Wist u dat YouTube, na Google, de tweede zoekmachine ter wereld is? Inderdaad: mensen gaan vaak direct naar YouTube om informatie op te zoeken. Dat kan over een service gaan, een product, een artiest of een vakantiebestemming. En zo kunt u vast nog meer voorbeelden bedenken. Hoe zou het zijn als uw eigen aanbod met video’s werd gepresenteerd? Wij geven u hier enkele tips waarmee u een vliegende start met videomarketing maakt.

1. Begin gewoon!

Het is normaal dat u nog wat gereserveerd bent als het om videomarketing gaat. U ziet het misschien niet zitten u om in de camera te praten. Ons advies is om gewoon te beginnen, zonder u druk te maken over de kwaliteit van uw camera, van het geluid of uw on-screen vaardigheden. Ze zullen stuk voor stuk verbeteren en die oude video’s kunt u later verwijderen.

2. Optimaliseer uw video

We hadden het al eerder over YouTube. Dat is simpelweg de beste plek om uw video te hosten. Mensen zoeken vaak direct in YouTube en kunnen u op die manier snel vinden. Link onder de video naar uw site en embed de video op de pagina waar u naar linkt. Met de Annotations-optie linkt u binnen uw video naar andere video’s of uw YouTube-kanaal.

3. Wees authentiek

U hoeft niet bang te zijn om uzelf te laten zien. Evenmin is het nodig om over grote acteerkwaliteiten te beschikken. Mensen waarderen het enorm als ze het gezicht achter uw bedrijf zien. Als u gewoon uw natuurlijke zelf bent, komt u sympathiek over en wint u makkelijker het vertrouwen van (potentiële) klanten dan wanneer u uw teksten van een autocue afleest.

 4. Laat de voordelen zien

Ondernemers zijn –met recht– trots op hun producten en diensten. Ze hebben het dan ook graag over de karakteristieken en specificaties. Maar daar zijn klanten niet zo in geïnteresseerd. Liever horen en zien zij welke voordelen ze met uw

 5. Vertel hoe het werkt

Met een tutorial laat u uw kijkers zien hoe ze uw product of dienst kunnen gebruiken. Vaak is het niet nodig om alle opties uit te leggen en helpt zo’n video mensen aan een snelle start. Ook zien klanten op die manier met eigen ogen welke voordelen het

 6. Interview experts

Het hoeft niet altijd over uw bedrijf te gaan. Betrek bij uw video’s gerust eens experts van andere bedrijven of organisaties. Een beurs of seminar is een prima gelegenheid om deze mensen te interviewen, wat interessante content voor uw website oplevert.

7. Hou het kort

YouTube laat zien hoe lang elke video is. Video’s van langer dan pakweg 3 minuten schrikken bezoekers af, tenzij de titel enorm pakkend en de inhoud revolutionair is. Voor de zekerheid houdt u uw video’s daarom aan de korte kant. Het kan zijn dat daar wat knip-werk voor nodig is, maar dat is net als het opnemen van de video’s een eenmalige tijdsinvestering.